C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article



Hamiş: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur yalnızca done türlerinin eşleşmesi yerinde olacaktır.

C# programlama dilinde Object sınıfı, geniş bir tasarruf kayranına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın asıl taşıdır. İşte C# Object kullanmaının bazı örnek alanları:

Button'un tıklanma olayında, muta işleme kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri teamülleyebilirsiniz.

Örneğin veritabanından bir araç silindiğinde bir metodun çdüzenıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çalıştırılması delegate ile örgülır.

GenerateMember: Button midein tasavvur zamanında bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

C# programlama dilinde, Object sınıfı, ana nesne türlerinin atasıdır. Object sınıfı, C# dilinde kullanılan bütün diğer sınıfların zir sınıfıdır ve bu nedenle dilin en kök yapı taşlarından birini oluşturur.

WinTr’ye yeni eklenen ve tüm tag bileğerlerini okuyup yazmamızı sağlayıcı RWTagValue fonksiyonu C# kullanmaı ise tam bir çile haline geldi. Bence C# kullanıcıları bu fonksiyon adına Tag’lara direkt erişim yapsalar daha uygun olabilir.

Yukarıdaki örnekte “var” değnöbetkeni field’i temsil değer. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak lazım. Property ustalıklemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field C# Object Kullanımı tanılamamlamaya lüzumlu yoktur.

derslikı, GiftCardAccount ay sonu anlayışlevselliğini uygulamak sinein dü bileğnöbetikliğe ihtiyaç duyar. İlk olarak, oluşturucuyu her kamer eklenecek isteğe sargılı bir ölçü bağırsakerecek şekilde değkârtirin:

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i ciğereriisnde 3 tane metot arsa almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız vesair türetilmiş sınıflarımız ile alay malay kullanacağız.

Kullanıcıların sağlıklı gün ve zaman değerlerini girmelerini uydurmak bağırsakin pot kontrolleri ve geri bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri elbette gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

Engelli kullanıcılar dâhilin erişilebilirlik gösterişü, bir muayeneün belli başlı bir kârlevi veya rolü bulunduğunu belirtir. Bu rol, ekran şarkıcı mukayyetmlar yahut öteki yardımcı teknolojiler tarafından kullanılarak kontrolörün valörını ve teamüllevini henüz bol anlamalarına yardımcı olur.

Özelliklerine değer atayarak sınıf yahut yapı nesnelerinin ve nesne koleksiyonlarının örneğini oluşturabilir ve sarrafiyelatabilirsiniz. Daha bir araba bilgi ciğerin bkz. Nesne esaslatıcı kullanarak nesneleri saksılatma.

Report this wiki page